4 portioner
600- 700 gram renfilé
Lägg köttet i en rymlig fryspåse. Blanda portvin, peppar och rosmarin i en bunke och häll ner blandningen i en påse. Låt ligga i kylskåp i 12-15 timmar. Låt marinaden rinna av och torka sedan köttet med hushållspapper. Smörstek köttet noga runt om och låt det vila 10 minuter i pannan medan den svalnar. Skär upp och servera med råstekt potatis och kantarellsås.
Marinad:
1/2 dl Ruby port
1/2 msk krossad svartpeppar
1 tsk rosmarin
Kantarellsås:
1 liter kantareller
2 msk smör
1 schalottenlök
2 dl vitt vin (Ilnostro)
3 dl grädde
Salt & vitpeppar
Skär ner kantarellerna i mindre bitar. Finhacka schalottenlöken. Hetta upp en stekpanna, inget smör i ännu. Lägg i kantarellerna tillsätt en klick smör samt den finhackade schalottenlöken. Sänk till medelvärme och låt allt få fräsa ihop ca 2 min. Tillsätt vinet, grädden och sjud såsen på svag värme ca 30 min. Smaka av med salt och vitpeppar.
Råstekt potatis: Skala önskad mängd potatisen. Skölj den i kallt vatten och skiva. Torka av potatisskivorna. Stek skivorna i olja i 15- 20 minuter. Stek antingen i två pannor eller i omgångar. Krydda med pressad vitlök, salt och peppar.